sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Kaapin perältä, vol 2

Tänään otettiin ensimmäiset neulepäällä-kuvat ja hovikuvaajaksi valjastettiin siippa. Kaikkea ei ehkä kannattaisi kertoa, mutta kerronpa silti...

Ohjeistus vahvaa. "Otat sitten sellasia kuvia, että tarkennat tähän neuleeseen ja pää pois ja jaloista voi näkyä jotain, se ei oo niin nökönukaa ja... plaaplaapäläkää...". Minä pyörin ja väkkäröin parvekkeella ja sisällä ja mies räpsii kuvia. Kuvataiteilija kommentoi, että käänny vähän sivuttain ja toi käsi tonne taa ja nyt tuli hyvä... ???... Pieni epäilys herää vähitellen ja kysäisen, että mitä se oikeen meinaa niillä sivuttain jne... "No tissit näyttää sillon hyvälle." ...!!???! TÄH!!!???????

En tiedä, löytyykö jokaisen neulojan historiasta se kummallinen harakan kiinnostus kiiltävää ja erikoista kohtaan? Minulta ainakin.

Eihän siinä mitään huonoa olisikaan, mutta niistä hyllyjen erikoisista ei minulla ole ikinä valmistunut mitään asiallista. Alla kuvassa käyttökelvotonta kiiltoa ja hörsöä. En saa tekelettä puretuksi, koska mitä minä yhä edelleen tällaisilla langoilla tekisin? Alkuperäisessä ohjeessa venepääntie, mutta piti saada koruille tilaa... Lopputuloksena sus'.


malli: toppi nro 21, Novita kevät 2005, malli muokattu ihan itse turmiolle
lanka: Novita Salsa ja Novita Samos Lollipop
puikot: nro 7

Hän on erikoislankoja myös. Tuloksena lyhyehkö, erityisen leveähkö mötöstys. En hallitse kappaleiden yhdistämistä ja tässä ko. neulomuksessa se piirre toteutuu erityisen ansiokkaasti. Kainaloissa on appelsiinin kokoiset klimpit, eikä kätösiä totta vie ole miellyttävä pitää alaspäin...



malli: Novita ? (etsiskellään)
lanka: Novita Havaiji
puikot: ?

Viimeinen esittelyssä on näistä ainoa, josta tuli käyttöpeli. Tästä tykkään. Itse langan neulominen oli tosin alussa tuskaista, mutta tottuihan siihen.



malli: vyötteen ohje
lanka: Novita Palma, 150g
puikot: nro 5

Kaula-aukon virkkauksesta pidän erityisesti. Kaula-aukko lörpötti ikävästi, joten virkkasin reunaan pari kierrosta. Äidin vanhasta aarrepussukasta löytyi kiiltävää, polyamidi-nauhalankaa, jossa lukee Novita ja EuroCollection. Nyt kun tihrustan vyötettä, niin siinähän lukee, että made in France, specially made for Helsingin Villakehräämö Oy. Tällastako ne aikoinaan?

Ei kommentteja: