sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Sikapiikin sivuvaikutukset

Sikapiikin seurauksena olen enemmän tai vähemmän maannut punkan pohjalla puolitoista viikkoa. Selkänahkaani on tatuoitunut lakanakankaan palttinakudos, joten sen voisi hyvin lähettää opetusmateriaaliksi kankurikurssille. Puolentoistaviikon kuumepätkälle mahtui onneksi myös hetkiä, jolloin saattoi nitkutella. Voi kun vielä osaisin neuloa työhön katsomatta. Nyt olen neulonut ja samalla kuunnellut monta tallennettua leffaa läpi.

Olin katsellut jo jonkin aikaa Calorimetryn ohjetta, mutta taas turhaan kakistutti englanninkielinen ohje. Eihän se ollut vaikea lainkaan. Cornwall (70% villa, 30% akryylia) tuntuu sopivan napakkana lankana hyvin tähän päähärpäkkeeseen.

En omista ohjeessa mainittuja silmukkamerkkejä, mutta mitäpä hyvä viini ei pelastaisi. Silmukkamerkkeinä viinilasin jalan tunnisterinkulat.

Toiseen pantaan lanka ei ihan riittänyt, joten raidoitin väriin sopivalla Nalle-Florica-yhdistelmällä.

Kuvien takana pilkistelee "puolihuolimattomasti" vuoden ensimmäiset tulppaanit. Ensimmäisten tulppaanieni pitää ehdottomasti olla keltaiset. Sisällä on putkiremontin tiimellykessä niin kylmää, että kimppu näyttää säilyvän yhtä hyvin kuin floristin kylmäkaapissa. Asioilla on puolensa.ohje: Calorimetry (Ravelry-link)
lanka: Schoeller&Stahl Cornwall 26g, siskon pantaan
lisäksi viininpunaista Nallea ja oranssia Floricaa
puikot: 5 mm
muuta: puunapit Karnaluksista, aloitussilmukoita 88s, siskon pannassa 86s (ohjeessa 120s)Sairastaessa kuumetta oli välillä enemmänkin. Näin jälkiviisaana luulen, että puikolla on silloin ollut tämä. Vaatii vielä pientä sipistelyä :).

Samoin puksuttelin eteenpäin hihatinta, jonka mallikuviot on Minttumaari-huivista. Aika näyttää...

Jatkan kaihoisaa ikkunahaaveiluani myös siskon Calorimetry kutreilla kameraa pitelevä käsi maitohapoilla.

4 kommenttia:

helena kirjoitti...

Kauniita kuvia ja töitä olet saanut aikaiseksi, sairastelusta huolimatta!

Raisu kirjoitti...

Kiitoksia Helena! Nopea en ole, mutta siinä on myös etunsa, kun taintuu tarpeeksi tanakasti sohvan pohjalle :).

Uppukka kirjoitti...

IIIK!!! Mun piti lukea ainaski seitsemän kertaa toi viimonen lause... siis siskon kutreilla!?! Saanko minäkin tollasen??? Hihii!

Raisu kirjoitti...

Iiiiihihiiiiihiiiii :D. Piti postittaa heti, mutta jätinki odottelemaan Hemulin pontsoa.