lauantai 30. tammikuuta 2010

Taikahattu

ohje: nro 15, Novita talvi 2005

lanka: Novita Huopanen, 150 g

puikot: 8 mm, virkkuukoukku 8 mm


... on nimeltään tämä kuukausi sitten kylvetetty hattu. Myös prinssi- ja kukkohattuna tunnettu.


Annoin eräänä jouluna kummipojalleni lahjaksi hatun. Paketista ilmestyi tämä ja saajan oli nähtävästi nuoresta iästä johtuen vaikea peitellä tyrmistystään. Raisu-täti kertoi kuitenkin, että kyseessä on taikahattu. Hattu laitetaan pesukoneeseen ja ohjelman käynnistyttyä lausutaan taikasanat.


Abrakadabra, muutu TAIKAHATUKSI! Saaja oli sen verran lähtötilanteesta epäluuloiseksi tormistunut, ettei yksi lausuntakerta riittänyt. Hän uskoi vakaasti toiston voimaan...

Ja sieltä se vihdoin ilmestyi! Venytyksen ja pienimuotoisen väkivallan jälkeen, Taikahattu. Kovat piippuun heti ja hattu pakattiin mukaan hiihdon viimeistelyleirille.


Erämajalla ei kaikunut palokärjen koputus... tai jos kaikui, kaikui liian pienellä volumilla. Urheilu todella on verta, hikeä ja kyyneleitä. Onneksi veri jäi tällä leirille vähemmälle, mutta vertahyytävää mielenilmaisua jaloa kansallislajiamme kohtaan viljeltiin runsaasti.Sinnikkäästi kapusi verryttelypuvussaan treenaaja ylös kerta toisensa jälkeen ja jatkoi matkaa kohti uusia pettymyksiä. Loppusaldoksi laskettiin kilometrejä 0.02 ja kaatumisten suhteen tulemme olemaan yhteydessä Mr Guinnesiin.


Vastoinkäymisistä huolimatta leiri ajoi asiansa yhteishengen kohottajana (ks. urheilijanuorukaisen ja kannustusjoukkoon kuuluneen pystykorvan symbioosinen tunnetila).


Treenin päätteeksi huoltojoukot kuljettivat väsyneen sankarin lämpöiseen saunaan lihashuoltoa varten. Maestro tervehtii fanejaan ja uhoaa palaavansa vielä.

Taikahattu ei valitettavasti näyttänyt kynsiään hiihdon opettelussa, mutta siitä tuli tähänastisista neulomuksistani pidetyin ja pidetyin. Ehdottomasti. Suosikkihattu urhealle, ennakkoluulottomalle, punaista rakastavalle pojalle.

Loppu hyvin, suurinpiirtein kaikki hyvin.

4 kommenttia:

helena kirjoitti...

Onhan upea hattu, yksi idea ensi jouluksi! Ja kerrassaan hurmaava kuvasarja ja tekstitys :)

Ruostevilla kirjoitti...

Kurkkasin blogiasi ihan nimesi takia, kun muistuttaa omaani. Tosi hauskoja kuvia! Tulen toistekin.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava idea antaa lahjaksi hattu ja päästää poika ja pesukone taikuriksi. Taika taisi vieläpä onnistua ilmeisen hyvin. Ei olisi kai hatusta tullut muuten niin pidetty.

Ja hiihdosta: Nuorena se lienee hyvä vääntää vitsaa sivakoimisessakin; armeijassa ei sitten myöhemmin liene enää samanlaisia kannustus- ja huoltojoukkoja. ;-)

Sari

Raisu kirjoitti...

Kiitos kovin Helena! Hattu on ollut todella tykätty. Nyt kun omistaja on aloittanut koulun, hattua ymmärrettävästi pidetään enää vain vapaa-ajalla :).

Hei Ruostevilla (hieno nimi ;)) ja kiitoksia! Kiva kun ilmoittauduit. Hauska löytää uusia blogeja tätä kautta. Kävin siis vastavierailulla :).

Sari: Minä luulen myös, että hatun suosio on pitkälti tuon "taikuuden" ansiota :). Tottapuhuen, minun piti keksiä jokin kikka, sillä hattu ei tullut ajoissa valmiiksi. Paremmin ei olisi voinut käydä! Ja juuri näin, perunat pitää osata kuoria ja hangilla sivakoida ;),