lauantai 29. marraskuuta 2008

Fanitan Huopasta

Novitan Huopanen-langasta en ole vielä blogistania-maailmassa päässyt lukemaan oikeastaan mitään positiivista. Mutta minä tyksin. Oikeesti. Yksi ainut lamaannuttava kokemus tältä vuodelta, mutta siitä en jaksa kertoilla vielä.


malli: Novita syksy 2004, tossut nro 20, miehen koipeen kokoa 43
lanka: Huopanen musta, vajaa 300 g
puikot: 8 tai 10 (enää ei muista)
muuta: aloitussilmukat 66s ohjeen 60 tilalta, varsi 24 cm ohjeen 20 cm tilalta

Mies-raasu valitti, että neulon kaikille muille paitsi hänelle. Korjasin asian vihdoin viime jouluna. Mies oli niiiiin onnellinen :). Hassua. Mutta nämä tulivat todelliseen tarpeeseen. Näillä on hyvä mökin kylmillä lattioilla pyrähdellä, mutta tossuja on käytetty myös jäällä sukeltavan miehen odotellessa avannon reunalla vuoroaan.
Huopasesta on kirjoitettu, että se mörvelöityy. Siitä tulee liian paksua, peltiä, jäykkää ja kaiken lisäksi pinnasta epätasaisen muhkuraista. Tossuihin ja hattuihin kaikki tämä sopii enemmän kuin hyvin tai ainakaan ominaisuuksista ei ole haittaa. Alunperin suunnittelin pohjan tekemistä kaksinkertaisella langalla, mutta se ei ole tarpeen.
Olin ohjeen ohittanut sen ilmestyttyä 2004, mutta onneksi löysin sen. Näitä tossuja aion tehdä lisää. Kori mökin sisääntuloon ja erivärisiä näitä haluaa hän. Huopasesta kun alkaa olla nykyään myös melko paljon värivaihtoehtoja.
Onnistumisia.

Ei kommentteja: